Zo pas je een videofoon toe

Het hebben van een woning is tegenwoordig best een luxe. Deze moet wel voorzien zijn van enige beveiliging zodat je deze luxe kan houden. Een goed beveiligingssysteem voorkomt inbraak en diefstal. Een videofoon is een extra vorm van beveiliging die je toestaat om een deurbel te beantwoorden vanaf je telefoon. Dit is een app die je dan download en vervolgens kan je degene aan de deur te woord staan en de persoon vertellen dat je niet thuis bent. De videofoon heeft het voordeel dat je een gezicht kan zien en dat je gezichtsherkenning kan toepassen. Zo ben je altijd zeker van het feit dat je woning goed beveiligd is. Vooral in appartementencomplexen is het erg handig want hier wordt vaak diefstal gepleegd. Je kan het beschouwen als een kijkgaatje bij de voordeur maar dan op je telefoon via Wifi. In dit artikel gaan we iets vertellen over extra beveiliging dat je kan installeren om je waardevolle spullen te beschermen. 

Dubbele beveiliging

Zorg ervoor dat je ten minste een goed slot hebt op je deur en zelfs, als het kan, om een tweede slot te installeren. Naast een systeem op je voordeur zoals beneden buiten je appartementencomplex, hoor je ook een kijkgat met een deurketting te installeren. Ongeacht of je een videofoon hebt of niet, wees er zeker van dat de sloten goed op de deur werken zodat deuren dicht blijven wanneer je niet thuis bent. Daarbij kan je dus een videofoon installeren op je deur. Sommige videofoons komen met een nachtmodus waardoor je infrarood mensen beter kunnen identificeren. Een videofoon staat toe om een regelrecht in verbinding te komen met je bezoekers. De draadloze varianten hebben vaak een opslaggeheugen voor afbeeldingen. Door middel van een bewegingssensor maakt de videofoon een foto van de bezoekers.

Een beschermd gezin boven alles

Met goede en zekere beveiliging op je voordeur houdt je verdachte mensen buiten je woning. Sowieso moet je jezelf aanleren dat deurtje bellers een minimale afstand moeten houden van de deur. De goede zegen vereist het van elke onbekende bezoeker en je kan mensen hierop aanwijzen, zeker in de tijd van het Coronavirus. De nachtfunctie op een videofoon is handig maar hang hier niet te veel aan. Het is stukken beter om een enkele soort van verlichting bij de deur te installeren. Videofoons brengen je ver maar denk erbij dat het bedoeld is om mensen buiten te houden. Laat dus niet zomaar mensen naar binnen want dit is soms verleidend met alleen een Wifi verbinding tot de voordeur.