Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Levensreddende biolijm plakt grote wonden in seconden dicht

 15 mei 2019 

    Print       Email

Redactie GFC Nieuws — Een nieuwe “biologische lijm” zou levens kunnen redden. Ultraviolet licht activeert een serum, dat verandert in een niet-giftige gel die zich kan hechten aan glibberige oppervlakken. Hiermee kunnen grote, met bloed besmeurde oppervlakken worden gedicht. De hechting is bestand tegen beweging, bijvoorbeeld veroorzaakt door het kloppen van het hart.

De onderzoekers schrijven in Nature dat het voor het eerst is dat een bloeding onder de hoge druk van een kloppend hart snel kon worden gestopt en de wond stabiel kon worden afgesloten met alleen een gel.

Zij tonen de werking in een video. Daarin wordt een bloeding in de lever van een dier in minder dan een minuut gestopt.

De biolijm is alleen nog op dieren getest, maar zou binnen 3 tot 5 jaren beschikbaar kunnen zijn voor mensen.

    Print       Email
  • Published: 22 uur ago on 16 juli 2019
  • By:
  • Last Modified: juli 16, 2019 @ 6:21 pm
  • Filed Under: Nieuws