Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Student eist miljard van Apple na foute aanhouding

 24 april 2019 

    Print       Email

Redactie GFC Nieuws — Een student uit New York eist een miljard dollar schadevergoeding van Apple. Het techbedrijf zou gezichtsherkenningsoftware hebben gebruikt om winkeldieven op te sporen. Daarbij zou hij ten onrechte zijn opgepakt voor diefstal.

Ousmane Bah (18) claimt in een rechtszaak dat hij ten onrechte is geïdentificeerd als de persoon die verschillende Apple Stores in meerdere Amerikaanse staten beroofde.

Hij ontkent echter dat hij de persoon is op de foto bij het arrestatiebevel.

Bewakingsbeelden en de getuigenis van een detective gaven hem gelijk, waarna districtsprocureurs in New York en Boston de aanklacht tegen Bah schrapten.

Maar in New Jersey wordt hij nog steeds beschuldigd van diefstal. Bah vermoedt dat Apple gebruik maakt van de diensten van een bedrijf dat gezichtsherkenningsoftware gebruikt.

Die zou hem ten onrechte hebben aangewezen als dader, waarna hij thuis werd opgepakt en zijn school miste, waardoor hij slechte cijfers haalde.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email