Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Verkeersslachtoffer wacht bijna uur op ambulance en gaat dood, ambulance ter plaatse mag niet assisteren

 24 februari 2019 

    Print       Email

Een ambulance van de ambulancedienst Sur-cad mocht zaterdagochtend geen assistentie verlenen bij een zware aanrijding aan de Bonistraat in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Een bromfietser die van achteren was aangereden door een dronken autobestuurder, bezweek later aan zijn verwondingen.

Volgens omstanders werd de ambulance bij aankomst van de politie weggestuurd. Het personeel van Sur-cad werd door de familie van het slachtoffer ingeschakeld, omdat het bedrijf van Sur-cad ongeveer 400 meters verwijderd is van het incident.

Het ambulancepersoneel van de Spoedeisende Hulp van het AZP arriveerde ruim 50 minuten na het verkeersongeval.

“Dit is gewoon een grof schandaal! Ik kwalificeer dit als doodslag. Terwijl er medische hulp ter plaatse is, laat je een ernstig gewonde bijna een uur wachten op personeel van een andere ambulancedienst”.

“De eerste minuten na een aanrijding zijn soms cruciaal voor de overlevingskansen van een ernstig gewonde! Hoe achterlijker kan het? Wat gaat de regering hieraan doen? Ik adviseer de familie om de staat mede aansprakelijk te stellen voor de dood van het slachtoffer en een zeer hoge schadevergoeding te eisen. Het is ook de absurditeit ten top dat de ambulance van het ziekenhuis een gewonde bijna een uur laat wachten”, aldus een boze omstander.

    Print       Email