Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Boris Johnson: ‘Absoluut belachelijk dat mensen rondlopen als brievenbussen en bankrovers’

 8 augustus 2018 

    Print       Email

De Britse premier Theresa May heeft haar voormalige minister van Buitenlandse Zaken opgedragen excuses aan te bieden voor zijn onsmakelijke opmerkingen over vrouwen in een boerka.

Boris Johnson, die vorige maand aftrad vanwege een meningsverschil over de Brexit, het Britse vertrek uit de Europese Unie, zei in een artikel dat de Telegraph maandag plaatste, dat hij tegen een verbod op boerka’s is. 

Johnson zei dat hij zich verzette tegen het verbieden van boerka’s en andere bedekkende kleding, maar schreef dat het “absoluut belachelijk was dat mensen ervoor zouden kiezen rond te lopen als brievenbussen”.

“Als je me vertelt dat de boerka onderdrukkend is, dan ben ik het met je eens […] Ik zou verder gaan en zeggen dat het absoluut belachelijk is dat mensen ervoor kiezen er uit te zien als brievenbussen;

Als een kiezer naar mij toe zou komen met haar gezicht verborgen, zou ik mij volledig gerechtigd voelen om haar te vragen die te verwijderen zodat ik op een behoorlijke manier met haar kon praten.

Als een vrouwelijke student op school of op een college van een universiteit verschijnt terwijl zij lijkt op een bankrover dan idem: gezagsdragers moeten in staat zijn om openlijk te converseren met degenen die zij moeten instrueren.”

Johnson weigert excuses te maken. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde zijn critici dat zij “belachelijke’ aanvallen” opzetten en proberen een “legitiem debat de mond te snoeren”.

    Print       Email
  • Published: 21 uur ago on 21 mei 2019
  • By:
  • Last Modified: mei 21, 2019 @ 2:42 pm
  • Filed Under: Nieuws