Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Amsterdam mislukte stad? Gemeenteraad pakt ‘wetteloze jungle’ aan, kondigt harde maatregelen tegen toerisme aan

 9 augustus 2018 

    Print       Email

Amsterdam wil het toerisme terugdringen, concluderen diverse media buiten Nederland. Dat halen zij uit het voornemen om “strenge maatregelen” op te leggen “om het toerisme in de rosse buurt van de stad onder controle te houden,” zoals bijvoorbeeld de Britse krant Express schrijft. 

Overmatig kijken verboden

“Te veel seks en drugs? Amsterdam gaat drukte in red light district terugdringen”, schrijft RT.

“In de drie rosse buurten van de stad vertonen hoeren zich sexy achter glazen vensters – maar binnenkort wordt het verboten om naar hen te staren,” waarschuwde de New York Post reeds in februari.

De Post citeerde de Daily Mail die had gemeld dat “stadsautoriteiten boetes opleggen aan reisleiders die hun klanten toestaan ​​om de vrouwen in de etalages aan te gapen.” 

En het reismagazine van Las Vegas News schreeuwt dat Amsterdam het toerisme in de rosse buurt zal terugdringen en ‘dweilpauzes’ zal inlassen “om braaksel op te ruimen”.

God noch gebod

De maatregelen werden aangekondigd enkele dagen nadat de Nederlandse stad als “wetteloos” werd bestempeld. Bewoners en bezoekers storen zich aan God noch gebod, bleek uit onderzoek.

Amsterdam voert het harde optreden tegen het toerisme op met nieuwe, zware maatregelen in de rosse buurt die toeristen uit populaire straten kunnen weren.

De nieuwe burgemeester Femke Halsema hoopt zodoende de druk van toeristen te verminderen, melden diverse bronnen.

De Nederlandse stad werd onlangs een “wetteloze jungle” genoemd door ombudsman Arre Zuurmond, die onthulde dat misdaad schering en inslag was, drugs openlijk op straat werden verkocht en de autoriteiten geen controle meer over de stad hadden.

Foto: Karsten Qualmann

    Print       Email
  • Published: 22 uur ago on 21 mei 2019
  • By:
  • Last Modified: mei 21, 2019 @ 2:42 pm
  • Filed Under: Nieuws