Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Rechter bepaalt dat Amerikaanse moslimgedetineerden iftarvoeding moeten krijgen

 13 juni 2018 

    Print       Email

Gevangenissen in de Amerikaanse staat Washington zijn verplicht vastende islamitische gevangenen gedurende de maand Ramadan ’s avonds van voedsel te voorzien. Verschillende gevangenissen weigerden dat, schrijft ArabNews

In de staat Washington is de sehar (of suhur, de ochtendmaaltijd vóór het vasten) omstreeks half vier in de ochtend en eindigt de vastendag rond negen uur ’s avonds

“Islamitische gedetineerden worden uitgehongerd en hun gezondheid is in gevaar als gevolg van het beschamende uithongeringsbeleid van het Monroe Correctional Complex,” zei Lena Masri, de nationale aanklager van CAIR, in een persbericht.

“We verwelkomen de snelle interventie van de federale rechtbank, die deze gezondheidscrisis tot een einde zal brengen en ervoor zal zorgen dat moslimgevangenen niet worden uitgehongerd en wreed worden behandeld vanwege het beoefenen van de fundamentele principes van hun geloof”, staat in het bericht.

Gevangenen in Washington zijn vanaf begin-Ramadan bijna 10 kilo gewicht kwijtgeraakt.

    Print       Email
  • Published: 23 uur ago on 20 januari 2019
  • By:
  • Last Modified: januari 20, 2019 @ 7:03 am
  • Filed Under: Nieuws