Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Witte Huis weigert afstand te nemen van ‘walgelijke opmerking’ over stervende McCain

 16 mei 2018 

    Print       Email

 

“Een walgelijke opmerking”, vindt de Amerikaanse Republikeinse senator Lindsey O. Graham van het vileine commentaar van een medewerker van het Witte Huis over de ernstig zieke John McCain.

Persmedewerker Kelly Sadler maakte zich niet druk over de tegenstand van McCain tegen de eventuele benoeming van Gina Haspel tot directeur van de CIA: “Hij ligt sowieso toch op sterven”, was het ongevoelige commentaar van Sadler

Zij maakte de spottende opmerking tijdens een interne vergadering op donderdag, een dag nadat McCain zijn verzet aankondigde tegen Haspel’s kandidatuur.

Hersenkanker

De Republikeinse senator John McCain vecht tegen een agressieve vorm van hersenkanker. Het Witte Huis weigerde afstand te nemen van de gemene opmerking.

McCain heeft bezwaar tegen een benoeming van Haspel tot directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst vanwege haar verantwoordelijkheid voor het martelen van gevangenen.

 

De CIA heeft, vooruitlopend op de stemming over haar benoeming, vertrouwelijke stukken over het martelen vernietigd, schrijft The Intercept

‘Overlijden thuis vieren’

De verhouding tussen John McCain en Donald Trump is zeer slecht. Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezing bespotte Trump, die zelf nooit in het leger heeft gediend, McCain omdat die met zijn bommenwerper tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Vietnamezen was neergeschoten.

De ‘liefde’ is wederzijds: McCain zou vorige week tegen vrienden gezegd hebben dat hij Trump niet op zijn uitvaart wil. 

Het Trump-kamp liet zich eerder ook al kennen. Toen McCain bekend maakte dat hij niet wilde dat Trump zijn begrafenis bijwoonde (maar oud-presidenten Barack Obama en George W. Bush wel welkom waren), twitterde Trump’s ex-stafmedewerker Sam Nunberg dat Trump het overlijden “dan maar thuis zou vieren”.

    Print       Email
  • Published: 18 uur ago on 20 januari 2019
  • By:
  • Last Modified: januari 20, 2019 @ 7:03 am
  • Filed Under: Nieuws