Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Israël doodt 52 ongewapende Palestijnse betogers rond opening ambasade USA

 14 mei 2018 

    Print       Email

Het Israëlische leger heeft maandag bij demonstraties tegen de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem 52 ongewapende demonstranten doodgeschoten. Nog eens enkele tientallen mensen zijn ernstig gewond en verkeren in kritieke toestand.

Behalve de tientallen doden raakten ook duizenden mensen gewond in Gaza.

Inclusief de doden van maandag zijn de afgelopen weken meer dan 90 vreedzame betogers gedood en vielen duizenden gewonden, omdat het Israëlische leger met scherp op de demonstranten schiet.

Verenigde Naties

De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, zei dat hij zich zorgen maakte over het hoge aantal doden.

Amnesty International zei dat de schietpartijen “opnieuw een gruwelijk voorbeeld zijn van het gebruik van buitensporig geweld door het Israëlische leger en het gebruik van scherpe munitie op een totaal betreurenswaardige manier”.

Bijna 100 kilometer verder zei de Amerikaanse ambassadeur David Friedman dat “De historische gebeurtenis van vandaag wordt toegeschreven aan de visie, moed en morele helderheid van één persoon aan wie we een enorme en eeuwige dankbaarheid verschuldigd zijn”.

Donald Trump, die had getweet dat maandag een “grote dag voor Israël” was, was niet aanwezig maar bracht zijn toespraak via een videoboodschap.

    Print       Email
  • Published: 23 uur ago on 20 januari 2019
  • By:
  • Last Modified: januari 20, 2019 @ 7:03 am
  • Filed Under: Nieuws