Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

90% salarisverlaging voor Russisch parlement

 16 mei 2018 

    Print       Email

De linkse oppositie in Rusland stelt voor het salaris van parlementariërs terug te brengen naar het nationaal gemiddelde.

Als het voorstel wordt aangenomen, zou dat betekenen dat de schadeloosstellingen in de Gosduma, het Russische Lagerhuis, een duikvlucht zouden maken van 350.000 naar ongeveer 35.000 roebel per maand.

In een nota zeggen de indieners dat wanneer parlementariërs net zoveel verdienen als de rest van het land, dit hen zou stimuleren harder te werken om de economie te versterken en het inkomen van gewone burgers te verhogen.

Doneren

Het jaarinkomen van een gewone parlementariër is nu ongeveer 4,5 miljoen roebel; commissievoorzitters zitten op 5 tot 5,5 miljoen roebel per jaar.

Het voorstel werd niet overal met gejuich ontvangen. Russische parlementariërs mogen geen neveninkomsten hebben, ook niet uit een eigen bedrijf.

Vladimir Zhirinovsky, voorzitter van de populistische nationalistische partij LDPR, stelde voor degenen die hun inkomen te hoog vinden, dat altijd nog kunnen doneren aan liefdadigheid.

Regering

In maart 2015 verlaagde president Vladimir Poetin de lonen van hoge Russische functionarissen, waaronder die van hemzelf en leden van zijn regering.

Hij zei dat dit noodzakelijk was vanwege de economische crisis.

Kort daarvoor beval Poetin een jaar lang de bevriezing van de salarissen van ambtenaren op verschillende staatskantoren. Dit leidde automatisch tot bezuinigingen op het salaris voor parlementsleden.

In oktober 2017 verlengde Poetin de duur van dit decreet tot eind 2018.

    Print       Email
  • Published: 23 uur ago on 20 januari 2019
  • By:
  • Last Modified: januari 20, 2019 @ 7:03 am
  • Filed Under: Nieuws