Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Britse omroep snoert tegengeluid over Syrië de mond

 14 april 2018 

    Print       Email

Het heeft er veel van dat de Britse omroep Sky News geprobeerd heeft een voormalige topofficier de mond te snoeren, toen die wilde aantonen hoe onlogisch de gedachte is dat Syrië achter de chemische aanval op Douma zit.

Sky News haalde de expert kort na aanvang van een interview uit de lucht, toen hij twijfel zaaide over het verhaal van Londen omtrent de vermeende Syrische gifaanval in Douma.

Nieuwspresentator Samantha Washington ondervroeg generaal-majoor Jonathan Shaw, voorheen een van de meest vooraanstaande officieren van het Britse leger.

Washington vroeg of de Russische ontkenningen over de verantwoordelijkheid van de Syrische regering betekenden dat een Britse interventie in Syrië door het parlement zal moeten worden goedgekeurd.

Motief?

Shaw begon zijn antwoord met een vraag: “[…] wat in het debat hier nog steeds ontbreekt, is: welke mogelijke beweegreden zou Syrië ertoe kunnen hebben gebracht om deze chemische aanval op dit moment op deze plaats te starten?”

“De Syriërs winnen, geloof mij niet op mijn woord, luister naar wat het Amerikaanse leger zelf zegt,” zei Shaw. 

Vervolgens citeerde hij Joseph Votel, commandant van het Centraal Commando van de Verenigde Staten, die vorige maand toegaf dat Bashar Assad “de oorlog heeft gewonnen” en Donald Trump, die onlangs bekendmaakte dat de VS zijn troepen uit het conflict wil verwijderen. 

“… En dan krijg je dit ineens”, zei Shaw, waarop hij door Washington werd onderbroken omdat die naar het reclameblok wilde.

Sky heeft niet uitgelegd waarom de generaal zo bruusk werd onderbroken na nauwelijks twee minuten in het interview.

 

    Print       Email
  • Published: 21 uur ago on 18 maart 2019
  • By:
  • Last Modified: maart 18, 2019 @ 1:12 am
  • Filed Under: Nieuws