Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

US marshall die bendelid in rechtszaal doodschoot, gaat vrijuit

 13 maart 2018 

    Print       Email

Een Amerikaanse rechter verwierp vrijdag de aanklacht tegen een marshall die een lid van een bende in een rechtszaal had neergeschoten. De familie vond dat buitensporig geweld was gebruikt.

Rechter John Dowdell oordeelde op basis van een video, die pas op de zitting werd vrijgegeven, dat de marshall redelijk had gehandeld.

Op de video is te zien hoe Siale Angilau, een 25-jarig lid van de Tongaanse Crip-bende, tijdens het verhoor van een getuige quasinonchalant opstaat van de plek naast zijn advocaat. Hij pakt de pen van zijn raadsman en loopt hiermee naar de getuigenbank.

Voor iemand in de gaten heeft wat er precies gebeurt, sprint Angilau naar voren, springt over het hekwerk en probeert de getuige neer te steken.

De getuige kan hem ontwijken en de marshall, belast met de beveiliging, vuurt vier schoten op Angilau af. De man zou later bezwijken aan zijn verwondingen.

Zijn familie vindt dat de marshall buitensporig geweld heeft gebruikt, omdat Angilau met “alleen maar een pen” gewapend was.

Angilau was een van de 17 leden van de Tongan Crip  die werden beschuldigd van aanranding, samenzwering, diefstal en wapendelicten.

Hij was de laatste beklaagde die in de zaak terecht zou staan; eerdere beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 tot 30 jaar.

    Print       Email
  • Published: 1 dag ago on 15 december 2018
  • By:
  • Last Modified: december 15, 2018 @ 1:51 pm
  • Filed Under: Nieuws