Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

EU scherpt zwaard voor handelsoorlog met VS

 12 maart 2018 

    Print       Email

De Europese Unie (EU) is ready voor een handelsoorlog met de VS, zegt EU-commissaris voor handel Cecilia Malmström. Zij reageert daarmee op de dreiging van Donald Trump om de invoer van Europese auto’s met strafheffingen te belasten.

Malmström vindt dat Trump de handel misbruikt om Europeanen te bedreigen en te intimideren.

In een verklaring zegt de Europese Commissie dat de VS op zijn tellen moet passen: “Als iemand met stenen gaat gooien, is het beter als die eerst zorgt dat hij niet in een glazen huis woont”, zei de Commissie.

Na de verhoogde tarieven voor invoer van staal en aluminium dreigde Trump dat het volgende doelwit Europese auto’s zou kunnen zijn. De EU reageerde door erop te wijzen dat het voor ongeveer 2,8 miljard euro aan sancties kon opleggen op geïmporteerde Amerikaanse goederen, van motorfietsen tot pindakaas.

Trump richtte zijn pijlen met name op Duitse auto’s. Niet slim, vindt Bernhard Mattes, president van de Duitse vereniging van de automobielindustrie.

Dat zou namelijk ten koste gaan van de Amerikaanse werkgelegenheid: Duitse producenten bieden direct werk aan 36.500 Amerikanen. 

    Print       Email
  • Published: 1 dag ago on 15 december 2018
  • By:
  • Last Modified: december 15, 2018 @ 1:51 pm
  • Filed Under: Nieuws