Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Vliegramp bij Moskou: 71 doden

 11 februari 2018 

    Print       Email

Een Antonov van Saratov Airlines is zondag neergestort met 71 inzittenden aan boord. Het toestel kwam neer op ongeveer 33 kilometers ten zuidwesten van het vliegveld Domodedovo in Moskou.

Alle inzittenden kwamen om het leven. De Russishe president Poetin heeft zijn bezoek aan Sochi uitgesteld en blijft vanwege de crash voorlopig in Moskou.

Voor het gebied rond Moskou is de noodtoestand uitgeroepen. Het toestel is zeer waarschijnlijk kort na vertrek in botsing gekomen met een helikopter, schrijven de Russische nieuwsagentschappen Lenta en Interfax.

Dichtbij de plek waar de Antonov neerkwam, zouden ook wrakstukken van een helikopter zijn gevonden.

Het nieuws over de botsing werd later ingetrokken door Interfax en het Russische ministerie van Noodsituaties ontkende dat een ander toestel betrokken was bij de botsing.

Saratov Airlines meldt op haar website dat het toestel 65 passagiers en zes bemanningsleden aan boord had. De captain, Valery Gubanov,  was een ervaren piloot met meer dan 5000 vlieguren.

Russian Birthday Boy Escapes Plane Crash, Cancelling His Ticket at Last Moment

Een van de vluchtrecorders is reeds gevonden. De piloten hadden geen technische storingen gemeld en er is ook geen noodoproep gedaan.

Het toestel was goed onderhouden; het was vóór vertrek nog grondig geïnspecteerd en daarbij waren geen onregelmatigheden aangetroffen, zegt de maatschappij.

De bergingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door zware sneeuwval en harde windstoten in de omgeving van Moskou.

    Print       Email
  • Published: 24 uur ago on 20 januari 2019
  • By:
  • Last Modified: januari 20, 2019 @ 7:03 am
  • Filed Under: Nieuws