Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Facebook betaalt schadevergoeding voor naaktfoto’s

 12 januari 2018 

    Print       Email

Facebook heeft een onbekend bedrag uitbetaald aan een meisje van 14, als vergoeding voor de immateriële schade nadat iemand naaktfoto’s van de tiener op het medium had geplaatst.

De persoon die de foto plaatste, had die in handen gekregen door chantage.

De advocaat van het meisje zegt dat als de foto in een krant of op tv was verschenen, dit ernstige gevolgen voor het betreffende medium zou hebben gehad . Dezelfde repercussies zouden moeten gelden voor ieder platform dat hiervoor wordt gebruikt.

Facebook is niet goed voor je, gebruik het daarom vaker!

Facebook heeft het druk met het verwijderen van ongewenst materiaal. Alleen al in januari werden 51.300 gevallen van “wraakporno” ontdekt: beelden die bedoeld zijn om iemand te schande te zetten, te vernederen of om wraak te nemen.

Daarnaast werden 2450 mogelijke gevallen van afpersing gevonden. 14.000 accounts werden vanwege deze gevallen afgesloten.

Vorige maand zei een voormalige Facebook-baas dat de “door dopamine aangedreven reactielus” van het sociale netwerk “het sociale weefsel uit elkaar haalt.”

Sean Parker, medeoprichter van Facebook, zei: “God weet alleen wat het (Facebook, red.) doet met het brein van onze kinderen.”

Hij verdiende er schatten aan, maar is nu ‘gewetensbezwaard’: Facebookmiljardair waarschuwt voor gevaren social media

    Print       Email
  • Published: 23 uur ago on 20 oktober 2018
  • By:
  • Last Modified: oktober 21, 2018 @ 12:30 am
  • Filed Under: Nieuws